Microsoft will make MORRO free

Microsoft

As the development of technology is growing, PC crime has high rank in the world of technology. This level of crime makes the masters of technology aware with it and they awareness cannot be denied anymore. They must think about something to solve this problem.

It can be clearly that the king of software, Microsoft creates a product called Morro code which is for free. This product will replace Microsoft security product, Windows Live OneCare and OneCare will be stopped June 30, 2009. This new offers can protect PCs in the development country effectively. Based on complain of the customers that they need some other complete protection for their PC, there are always new threatening and Microsoft is very aware with these things. This new free offers is possible for Microsoft to protect more customers especially in a place where the PC’s growing is defeated by malware. Morro has the same engine with the previous product, but this new one is more echoes friendly.

You may consider that this is the right step to safe your PC from malware, this product will be launched on the second period of 2009 then we will see the advantages of this product, it is really can help us in avoiding malware or not.

Alasan kenapa windust masih digunakan

Meskipun sudah banyak sistem operasi yang berkembang pada akhir dekade sekarang (khususnya dari keluarga unix), Namun bisa kita lihat sendiri bahwa windust hampir menguasai sebagian sistem operasi yang dipakai di dunia ini. Banyak hal yang masih jadi pertimbangan beberapa orang dan kelompok untuk rela membeli sistem operasi windust dibandingkan dengan menggunakan sistem operasi yang lain dimana notabennya kebanyakan tidak diperlukan pembelian license alias free.

Dibawah ini adalah beberapa opini pribadi penulis sendiri yang mungkin menjadi alasan kenapa linux masih belum terlalu banyak digunakan :

– Bingung dalam memilih untuk menggunakan.
Yup … bingung 😀 (pengalaman pribadi , itu pasti). Ketika kita ingin beralih ke sistem operasi linux, kita akan menghadapi yang namanya kebingungan di dalam memilih distro yang akan digunakan. Tanya ke si A, dia nyaranin untuk make distro yang ini, tanya ke si B, saranin untuk make distro yang ntu. Bingung sendiri deh :D.

– Instalasi program tambahan yang membutuhkan keahlian lebih (minimal tidak trauma dengan layar konsole :P)
Gw, pengen nginstall ini neh di linux gw, tapi gimana caranya yah ???. Atau program ini kompatible gak yah dengan distro gw ???

Baca lebih lanjut